CrossFit

Hvorfor skal du velge CrossFit som treningsform?

 

Det enkle svaret er “fordi du trenger det!”

CrossFit er en treningsmetode og treningsmetodikk som har som mål å gjøre deg til en bedre versjon av deg selv. Hvordan kan du bli en bedre versjon av deg selv? Vi vektlegger at du skal forbedre prestasjoner, du skal bli sterkere, raskere, forbedre mobilitet, hoppe høyere, spise bedre, sove bedre, leke bedre, gjøre arbeid lettere og så videre. Alt vi gjør inne hos oss, skal ha en overføringsverdi til hverdagen din. Kort sagt skal vi bygge hverdagens “Batman”!

 

Det som kjennetegner en god og seriøs CrossFit Box (sjargong for CrossFit treningssenter) er at vi har en metodikk og en treningsfilosofi i bunn. Denne metodikken og filosofien gjennomsyrer timene våre. Vi bruker mye tid på å programmere timene våre (planlegge de i detalj),  slik at dere medlemmer får en systematisk plan for forbedring av ferdigheter, styrke og kondisjon. Vi utfordrer deg til å bli bedre. Vi tilpasser alle de øvelsene du trenger å få tilpasset, men vi har en plan for deg slik at du skal klare en vanskeligere øvelse, løfte en tyngre vekt, eller klare litt mer arbeid over tid. Både neste uke, neste måned og neste år. Vi vet at dersom du skal bli sterkere MÅ du løfte tyngre vekter. 100 repetisjoner med den samme vekten uke inn og uke ut gjør deg ikke vesentlig sterkere. Kjører du de samme intervallene uke etter uke uten å gjøre endringer så  forbedrer ikke kondisjonen din seg nevneverdig, og øver du aldri på pullups kan du ikke forvente å klare en pullup heller.

 

For å sitere et av medlemmene våre:

“Jeg har interesse av å se resultater, men jeg har ikke nok interesse til å sette meg inn i hva som må gjøres. Jeg gjør gjerne en innsats under treningen, men ut over hva jeg spiser har jeg ikke ønske om å bruke tiden min utenfor treningen på det. Da passer timer perfekt!”

 

Hva betyr så dette i praksis for deg? Det betyr at vi tilrettelegger ALT for deg. Hver eneste dag, året rundt. Hver eneste time er ulik timen som var i går, eller timen som skal kjøres i morgen. Det betyr IKKE at alt er tilfeldig! Når vi setter sammen programmeringen for timene våre så gjøres det gjennom samtaler mellom instruktører og medlemmer, vi analyserer resultater og vi observerer selvfølgelig hva som skjer på hver enkelt time. Samlet utgjør dette “data” som vi bruker til å legge opp programmering av timene. Vi ser hva som er svakheter og styrker og justerer innholdet på timene etter det.

 

Hos oss har vi variert trening du ikke går lei. Vi har et godt og vennlig miljø som gjør at du vil føle deg trygg og ivaretatt. Vårt mål er alltid at du skal ha lyst til å komme på trening.

 

På hver enkelt time er det maksimalt 24 medlemmer, og da har vi to instruktører som følger opp hver enkelt. Jobben til instruktørene våre er IKKE å delta på timen selv, men å være der for DEG. Gi deg kontinuerlige tilbakemeldinger på teknikk og hjelpe deg med å tilpasse øvelser og velge riktig vekt eller tilpasning av øvelsen. Vi står ikke foran hele klassen med en mikrofon på og “følger deg opp” fra fronten av klassen. Oppfølging er å gi hver enkelt individuell og konkret tilbakemelding på det hver enkelt gjør, ikke å rope ut oppmuntrende ord til gruppen som helhet.

Ønsker du å å få mest mulig effektivitet ut av treningen din og oppnå best mulig resultater?  Still opp hos oss, så tar vi oss av alt det andre!